Paprikasnijder

3D Metaal printen

Deling van paprika's

Al jaren worden paprika’s machinaal in vieren gedeeld. Dit gebeurd door middel van een gekruist mes, gemaakt van 2 snijbladen, dat door de paprika geduwd wordt. Tijdens het redesign van deze machine is de wens uitgesproken dit te verbeteren en meerdere mogelijkheden te hebben.

Om dit te realiseren hebben Henk Polman van FTNON en JQ Hightech een volledig nieuwe messenhouder ontwikkeld, die 3D metaal geprint is. Deze productietechniek past naadloos in de frontrunner gedachten van FTNON.

FTNON is een onderdeel van JBT; een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Extra mogelijkheden door 3D metaal printen

Daarnaast biedt 3D metaal printen de mogelijkheid om een zeer eenvoudig spansysteem voor de messen te ontwerpen en een eenvoudig ophangsysteem. Dit heeft beide een positief effect op de reinigbaarheid en op (de)montagetijd. Dit was met andere productiemogelijkheden niet gelukt.

Flexibiliteit en modulair

Ook bestaat er nu de mogelijk om te kiezen om de paprika’s in 4, 6 of in 8 stukken te delen, andere aantallen zijn in de toekomst niet uit te sluiten. Het mooiste is dat elke versie met exact dezelfde messen uitgerust is.

3d metaal printen

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op