Een Ingenieursbureau nodig?

Kijk wat JQ Hightech voor u kan betekenen

Ingenieursbureau

De ingenieurs afdeling van JQ Hightech wordt vanaf 1 maart 2019 samengevoegd met het bedrijf IF-Adamas in Doetinchem. ‘Ideefabriek’ IF-Adamas zet ideeën van anderen om in producten. Zo produceren zij ook de dddrop printer: een betrouwbare en betaalbare 3D printer voor het MKB. Vanaf heden kunt u voor al uw ingenieurs vragen terecht bij IF-Adamas.

JQ Hightech is een ingenieursbureau in de omgeving van Arnhem. JQ Hightech ondersteunt zijn klanten en partners door het bieden van oplossingen op allerlei technische vraagstukken. Onze werktuigbouwkundige ingenieurs hebben brede interesses en door het multi-disciplinair karakter kunnen we heel flexibel acteren.

Ingenieursbureau JQ Hightech heeft een groot moeder achter ons staan, waardoor we uitgebreide kennis en capaciteit voor handen hebben. We kunnen een coördinerende rol vervullen zodat uw project op een snelle en (kosten)efficiënte manier afgerond kan worden.

ingenieursbureau 3

Waarom JQ Hightech

Wat kan ingenieursbureau JQ Hightech eigenlijk? Hieronder een greep uit onze mogelijkheden en diensten.

Projecten

Bij JQ Hightech hebben we alle mogelijk om bij ons in Doetinchem projecten, volledig of deelprojecten, voor u op te pakken.

Tekenpaketten

We zijn gespecialiseerd in Solidworks en Creo Elements direct modelling. Maar andere pakketten zijn ook mogelijk.

Flexschil

Wij kunnen uw engineeringsafdeling ondersteunen op locatie, of als daar geen plek voor is vanuit Doetinchem natuurlijk.

engineering 44

R&D afdeling

Onze R&D afdeling heeft de kennis en kunde om in verschillende markten grote en complexe ontwikkelingen te doen.

Design for food

De eisen in de voedingsmiddelenindustrie worden alsmaar strenger. Uiteraard moet een machine optimaal te reinigen zijn, maar ook schoonheid uitstralen.

engineering

Machinefabriek

Geur van staal en olie is ons niet vreemd, we hebben dan ook een machinefabriek met 180 man achter ons staan. En daar maken we gebruik van!

Simulaties

Om de theorie achter de concepten te staven is er bij JQ Hightech de mogelijkheid om flowsimulaties, sterkteanalyses etc. te doen. Neem contact op als je meer wilt weten.

diensten

Het engineeringsproces bestaat uit verschillende stappen, ingenieursbureau JQ Hightech kan bij alle stappen ondersteuning bieden en ook het projectmanagement op zich nemen.

Probleemanalyse

Een stap die door velen nog wel eens onderschat wordt. Het probleem erkennen en het ook nog duidelijk definiëren. Een frisse blik kan vaak helpen met deze analyse. Wij helpen u met een eisenpakket op te stellen en bepalen samen de afbakening van het project.

Op welk gebied zijn er mogelijkheden en wat zijn de bekende beperkingen. Een ontwerpkader met daarin de doelstellingen, regelgevingen, en verwachtingen.

ingenieursbureau 4
ingenieursbureau 5

Concepten

Het vraagt veel creativiteit en kennis van de markt om goede concepten te verzinnen. Een stap die gedegen doorlopen moet worden omdat het meest geweldige idee in een klein hoekje kan zitten.

We gebruiken diverse soorten methoden om de inspiratie en ideeën te stimuleren. Dit wordt per deelfunctie gedaan. Vervolgens worden deze getoetst aan de gestelde eisen. Het resultaat is een conceptvoorstel wat gedegen is onderbouwd.

CAD-model en tekeningen

Het uitwerken van een concept tot een functionerend model. Op cruciale punten zal het ontwerp doorgerekend en gesimuleerd worden op sterkte, doorstroming, capaciteit enz.

Onze engineers zijn bekend met meerdere 3D tekenpakketten. We werken het ontwerp uit in detail in 3D en 2D tekeningen. Het product zal gereed worden gemaakt voor productie. Van stuklijst tot inkooplijsten.

ingenieursbureau 6
ingenieursbureau 8

Ondersteuning bij bouw

Het probleem is niet opgelost bij een model en een pakket aan tekeningen, daarom gaan we verder. We kunnen voor u de productie en/of installatie van het product volledig op ons nemen. Ons machinepark heeft veel productiemogelijkheden,  van het maken van halffabricaten tot assemblage van eindproducten.

We kunnen een ondersteunende rol aannemen en u tijdens de productie van advies voorzien. Dit werkt voor alle partijen goed doordat we vanaf het begin van elk detail op de hoogte zijn. daarbij hebben we veel praktische ervaring in de machinebouw.

Recente opdrachten

Hieronder een greep uit de reeds opgeleverde projecten.

Luchtbehandelingskast

Wegens uitbreiding van de productie-capaciteit en veroudering van de bestaande kast hebben wij ons bezig gehouden met de vervanging van een luchtbehandelingskast.

Adapter voor montage

JQ Hightech heeft voor Bribus in een korte tijd twee kunststof adapters ontworpen en inhuis geproduceerd middels 3D printen.

Condensor

Deze installatie is ontworpen om energie terug te winnen uit het huidige productieproces.