Is industrial design iets voor u?

Industrial design

De Industrieel design afdeling van JQ Hightech wordt vanaf 1 maart 2019 samengevoegd met het bedrijf IF-Adamas in Doetinchem. ‘Ideefabriek’ IF-Adamas zet ideeën van anderen om in producten. Zo produceren zij ook de dddrop printer: een betrouwbare en betaalbare 3D printer voor het MKB. Vanaf heden kunt u voor al uw industrieel design vragen terecht bij IF-Adamas.

Onze sterktes

Als jong en multidisciplinair team helpen wij u verder te kijken dan uw eigen gebaande paden

Strategie

Welke richting wilt u op met uw product? En past dit ook in de toekomstige markt? De antwoorden van dit soort vragen moeten een leidraad geven voor de uitstraling van het product.

User designed

We gaan uit van de eindgebruiker van het product. Elke machine of gebruiksvoorwerp moet passen in de wereld van zijn gebruiker; dit kan je niet verzinnen van achter je bureau hiervoor moet je de praktijk in.

Visualiseren

Om helder te communiceren werken wij met hand getekende schetsen en 3D CAD modellen. Dit leidt tot inspirerende afbeeldingen die bijvoorbeeld voor commerciële doeleinde te gebruiken zijn. Ook tijdens brainstormsessies en presentaties hebben deze visualisaties een functie.

Zonder fratsen

We zijn techneuten met een creatieve geest, of creatievelingen met veel technische kennis; zeg het maar. We verliezen in ieder geval nooit het doel uit het oog en communiceren snel. Dit resulteert in een product met een sterk design en zonder fratsen.

Multi inzetbaar

Door onze veelzijdige kennis en grote netwerk kunnen wij een op maat gemaakt traject voor u verzorgen. Enkel een ontwerpschets, een gebruikersonderzoek of een bouw van een prototype; het is allemaal mogelijk.

Design for food

De eisen in de voedingsmiddelenindustrie worden alsmaar strenger. Uiteraard moet een machine optimaal te reinigen zijn, maar ook schoonheid uitstralen.

Design traject

Hoe wij werken?

Conceptkeuze

U verteld welke richting u graag op wilt met uw product. Samen stellen we de eisen en wensen op. Wij zullen de diverse schetsen en concepten uitwerken; deze kunnen op verschillende niveaus worden uitgewerkt en getoetst. Hierna wordt er gezamenlijk een conceptkeuze gemaakt.

Engineering en design

Het concept wordt uitgewerkt naar een volledig gemodelleerd 3D model. Een technisch gedetailleerd en maakbaar model waarbij de opgestelde visie leidend is; zo zal het product de gewenste uitstraling behouden.

Er wordt gekeken naar de kosten, levertijden, besturing en ergonomie. Tot in elk detail wordt het product ontwikkeld; tot 2D tekeningen en stuklijsten zodat alles gereed is voor productie. 

Realisatie

Na het denkwerk, moet er ook een product komen. Eerst een prototype en/of nul-serie, vervolgens een definitief product. 

De uitvoering hiervan kunnen we voor u verzorgen en u ondersteunen mede omdat we de beschikking hebben tot een groot machinepark. Er zijn daarom diverse mogelijkheden voor het produceren van prototypes en we kunnen u hierin volledig ontzorgen. 

Missie geslaagd?

Dit is een van de belangrijkste stappen in het project, is de missie geslaagd? Zijn de eisen en wensen behaald, geeft het product het gewenste effect en is de gebruikerservaring zoals die bedoeld was? 

Marktintroductie is niet alleen het product lanceren, deze moet eerst uitvoerig getest worden op verschillende niveaus en met name door de eindgebruiker. Deze testen vinden zich gedurende het hele traject plaats om niet achteraf voor verassingen te komen staan.

Recente opdrachten

Assemblage machine

Voor een machine die zorgt voor het assembleren en lassen van sensoren is een ontwerp gemaakt. De machine werkt volledig autonoom en bevat een voorraad aan halffabricaten en de producten die gereed zijn. 

Kaptafel

Een interieurbouwer in de luxe jachtbouw vroeg om een gebruiksvriendelijk manier om een spiegel uit een blad te laten komen zonder hierbij veel fysieke kracht te moeten leveren. 

Redesign handboor

JQ Hightech heeft een nieuw ontwerp gemaakt wat lichter, effectiever en duurzamer is. Er word een composiet buis toegepast waarbij de kenmerkende kleuren van het bedrijf in terug komen.