Adapter voor montage

Werktuigbouwkunde

Probleem

Bribus Keukens uit Dinxperlo is een keukenfabrikant voor de zakelijk markt. Ze maken en leveren hoogwaardige keukens in grote series met veel keuze mogelijkheden in het design. Dit is onder andere mogelijk omdat hun productie geautomatiseerd is. 

Bribus vroeg JQ Hightech om te helpen met een probleem in de montage van de onderkasten.

ingenieursbureau 6767

Adapter voor montage

Voor de montage van een serie van speciale onderkasten hadden de twee grijpers van de montagemachine te weinig dieptebereik. De machine plaatst een horizontale regel tussen de zijwanden van de korpuskast; deze regel moest dieper in de kast geplaatst worden voor een bepaalde serie kasten. De machine zou hiervoor aangepast moeten worden maar dit zou een kostbare klus zijn.

 

Oplossing

JQ Hightech heeft voor Bribus in een korte tijd twee verschillende kunststof adapters ontworpen en in huis geproduceerd middels 3D printen. Deze hebben een linkse een rechtse versie die beide zijn uitgevoerd in een andere kleur en met een verdiepte L en R zodat ze logisch in gebruik zijn. Na het succesvol testen van de prototypen zijn er een hondertal adapters geprint. Hierdoor was er bij de productie van de kasten nauwelijks vertraging en waren de kosten voor deze tijdelijk aanpassing minimaal.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op